Thursday, June 7, 2007

What IF 161 - 162

Ce-ar fi dacă… nu ar mai trebui sa ne odihnim in fiecare noapte cam 8 ore si s-ar inventa un aparat care pus la cap ne-ar face sa ne odihnim intr-un timp mai scurt, sa zicem 2-4 ore si sa ne trezim la fel de odihniti ca dupa un somn de 8-10 ore.

Noi oamenii ne petrecem in medie cam o treime din viata dormind, timp in care am putea face lucruri folositoare, am putea invata, citi, lucra, desena, distra..am putea face orice… Dar mintea noastra simte nevoia de odihna si nu ne putem impotrivi… si cand ne gandim ca de fapt creierul se odihneste cu adevarat decat poate cateva minute pe noapte, in rest viseaza, chiar daca noi ne trezim de dimineata si nu ne mai aducem aminte nimic….

Cred ca ar fi nemaipomenit si o idee de genul acesta, daca ar fi posibil de realizat, ar face ocolul pamantului si inventatorul ei ar deveni urmatorul Bill Gates… :)

Poate ca va mai dura pana sa se realizaze asa ceva, dar gandindu-ma ca in China sau Japonia (nu mai stiu exact) au facut aparate care sa afle ce viseaza cateii, pisicile si alte animale de casa…nimic nu mai este imposibil!

Ce-ar fi dacă… ar exista un aparat care sa semene ca doua dopuri de pus in urechi si care le-ar putea folosi copiii (si nu numai) atunci cand sunt certati si nu vor sa mai asculte morala parintilor. Aceste dopuri sa aiba un senzor, astfel ca atunci cand se pune o intrebare, dopurile care initial faceau sa nu se auda nimic, sa piuie foarte incet in urechea celui care le poarta, astfel incat sa poata sa isi scoata un dop, sa ceara sa ii fie repetata intrebarea si sa raspunda, astfel incat cel de langa el sa nu se prinda ca pana atunci nu a fost ascultat. Deci, aparatul va trebui cumva sa faca distinctia dupa tonalitatea vocii, dintre o fraza normala si o intrebare, datorita acentului folosit…

Cred ca acest aparat este visul multor copii….si multor angajati…

-- Natalia Florescu

No comments: