Friday, June 1, 2007

What IF 29 - 34

Ce-ar fi daca ar exista un centru internet gratuit pentru cei fara posibilitati, exclusiv social, copiii strazii, cu o programa de studiu libera, dar care sa le ofere o specializare in pc la final?

Ce-ar fi daca s-ar face un curs de instruire gratis in utilizare PC itinerant cu voluntari, la tzara in cele mai ascunse si pierdute de civilizatie catunuri? Pentru tzarani, ca sa scuteasca drum si cheltuieli la oficialitati in orash, sa poata comunica prin posta...etc

Ce-ar fi daca ar avea posibilitatea oameni fara resurse materiale sa isi faca intreprinderi on-line pe ce stiu ei sa faca mai bine ( sa ii invete pe ceilalti abilitatile lor) fara sa fie cineva care sa ceara studii, vechime, diplome. intreprinderi virtuale, unde sa lucreze oameni de oriunde infirmi de acasa, puscariasi din inchisori, fara studii, fara loc de munca....

Ce-ar fi daca am face o resursa video ca YouTube, dar tematica, de pilda educatie, resurse free pentru profesori si pentru toti cei ce doresc sa invete si nu pot din motive de bani sau alte motive.

Ce-ar fi daca am reusi sa schimbam spatiul virtual dintr-un spatiu dedicat sexului si deviantelor de orice tip, intr-un spatiu de invatare si formare, de autoformare si de realizare personala?

Ce-ar fi daca am folosi internetul pentru a rezolva problemele comportamentale extreme din educatie?

-- Prisacaru Gheorghe Mirel

No comments: