Monday, May 21, 2007

Idei de marketing si advertising. Free of charge. II

Ideile revin in fortza..
1. telefon mobil (terminal) si cartela care sa permita asignarea a doua numere pe aceiasi cartela. unul pentru toata lumea sau pentru situatii obisnuite, iar altul doar pentru prieteni sau situatii de urgenta. switch-ul sa se poate face din butonul on/off sau profiles etc.
2. aparat pentru prajit+ sarat seminte. cred ca exista o piata enorma la noi pentru asa ceva, cu programe diferite: tipul de seminte - floare sau bostan, fistic, alune, susan - grade diferite de prajire, control al cantitatii de sare, programare pt o anumita ora (ex. exact inainte de meci) etc.
3. motocicleta Dacia Logan. Crad ca Dacia si in special modelul Logan are un foarte mare potential de extindere in categoria motociclete, scutere etc. In timp, poate chiar si echipamente sportive. Propunere de nume: Mologan, Logamot, Motolog etc.
4. cutitul care se auto ascute prin utilizare (eventual prin utilizarea dupa un anumit program, o saptamana tai din dreapta spre stanga, cealalta invers, o data intr-un sens, a doua oara in celalalt sens etc.). O varianta mai slaba a acestei inventii poate fi suportul in care pui cutitul dup ace il folosesti si el se ascute singur acolo (campuri electromagnetice etc.)
5. pantofi sport sau normali (ca sa nu spun adidasi nike) cu tahometru care sa iti spuna cati km ai parcurs intr-o anumita perioada (cu ecran de afisaj cu cristale lichide, 10 melodii etc.). se pot dezvolta de aici o multime de alte produse: pantofi cu dispozitiv de aromatizare (lichid sau solid, ex. branturi precum bradutii de masina etc.)
6. serviciu de inchiriat animale de companie pentru o anumita perioada, de la care sa poti lua spre utilizare si testare diverse rase de animale, pentru a te convinge care ti se potriveste cel mai bine
7. service de inchiriat copii de diferite varste, aflati in diferite stadii de dezvoltare. perioada de inchiriere poate fi de la cateva ore la cateva zile, pentru a experimenta produsul in diverse stadii (ex. un copil de 2 ani poate fi placut pentru o ora, in vizita la un prieten, dup ace a dormit si a mancat, dar a living hell la ora 6:00 sambata dimineata; unul de 5 ani foarte inteligent si dragut pentru 2 ore de intrebari despre lume si viata, dar obositor daca face acest lucru pentru cateva luni etc.)
8. ochelari de soare cu infrasunete care sa play-eze muzica folosind oasele craniului ca si cutie de rezonanta (pot fi folosite infra sau ultra sunete, microunde etc.)

in urma unor vizite la prieteni care au copii cu varste intre 6 luni si 3 ani si a utilizarii unor tehnici specifice de observare participativa si non participativa am identificat anumite nevoi, atat ale parintilor si vizitatorilor cat si ale copiilor, pentru care se pot dezvolta cateva produse de mare success. in urmatorul lot de idei le voi prezenta public.

POST APARUT INITIAL PE BLOGUL LUI DAN PETRE SI PRELUAT CU ACORDUL AUTORULUI.

No comments: