Saturday, June 2, 2007

What IF 41 - 45

Ce ar fi daca.. s-ar implementa un sistem nou de evaluare a personalului din relatiile cu publicul?
Sistemul despre care vorbesc, ar avea doar doua butoane: unul cu " Mi-ai fost simpatic" si al doilea cu "Mi-ai fost antipatic". Fiecare, dupa ce a terminat de vorbit cu persoana de la ghiseu/birou, apasa pe unul din aceste butoane. Optiunea e realizata in mod secret, insa rezultatele sunt publice. Fiecare angajat s-ar putea astfel autoevalua la sfarsitul zilei. "Am fost simpatic doar la 12 oameni si antipatic la 30. Sa fie oare vina mea?". Ar putea exista chiar competitii precum " Cel mai simpatic angajat". Poate astfel, ne-am duce cu totii mai cu drag la posta, BRD, la coada la Billa, primarie, CEC, CFR, magazinul de la coltul strazii..si lista ar putea continua.

Ce-ar fi daca.. ar exista un obiect care sa aiba ca unica destinatie scoaterea feliei de lamaie din sucuri sau apa plata, pentru a fi mancata. Acest obiect ar avea propria identitate, propriul nume, propria forma dar mai presus de toate, propria utilitate. E drept, avem furculite, avem cutite.. insa in momentul in care bem un suc, nu avem decat un pai. Un obiect dedicat acelor oameni care au scos macar o data cu mana, felia de lamaie din suc.

Ce-ar fi daca.. ar exista un filtru care, atasat la robinet, sa masoare gradul de impuritate al apei consumate? "Te pregatesti sa bei 354 de bacterii si impuritati. Esti sigur?". El ar putea fi oferit cadou la baxurile de apa plata si ar putea incuraja consumul acestor produse, in detrimentul apei de la robinet.

Ce-ar fi daca.. ar exista concepul de "tocuri cu adevarat flexibile"? Pantofii ideali pentru situatiile in care distantele pe care le ai de parcurs, te sperie. Buni insa si atunci cand, parca totusi, ti-ai dori sa fii putin mai inalta. Tocul uneori mic, alteori mai mare, ar elimina in mod sigur deux-pieces-urile asortate la adidasi (sau invers..)

Ce-ar fi daca.. ar exista un gadget care sa iti gaseasca lucrurile pierdute pe o arie de 1 km in jur. Vorbim aici de lucruri precum: chei, brelocuri, portofel, telecomanda..Acestea ar putea fi gasite pe baza unui senzor/cip atasat in prealabil. Unii dintre noi sigur ar economisi macar o jumatate de ora din zi.

-- Raluca Munteanu

No comments: