Wednesday, June 6, 2007

WHAT IF 118-122

Ce-ar fi ...daca am realiza o campanie de PR in favoarea educatiei copiilor fara calculatoare?

Tineti minte Sotronul, Floare-floare deschide-te, Tara, tara vrem ostasi sau Pitulusul? Ei bine, copiii din ziua de azi nu cunosc aceste jocuri. In schimb iti pot spune ultimele aparitii in materie de jocuri pe calculator sau play-station, iti pot spune ce monstrii au mai aparut in desene si asa mai departe. Personal, as vrea ca acest lucru sa se schimbe. Deja este grav faptul ca acesti copii de 8-9 ani stiu ce inseamna sexul si vor chiar sa il practice, vorbesc atat de urat si sunt violenti. Dar oferindu-le o asemenea educatie nici nu e de mirare. Parintii nu mai au timp sa petreaca alaturi de copiii lor, fiind preocupati de aducerea unui venit mai mare. Si cea mai simpla cale e sa le ofere un monitor in fata caruia sa isi petreaca timpul.

Si atunci strig: Stop violentei printre copii! Campania trebuie sa fie una de informare si de schimbare a comportamentului totodata, ceea ce nu e usor. Canalele ar trebui sa fie foarte diversificate astfel incat sa atinga un numar cat mai mare de... parinti. Spoturi publicitare de televiziune si radio, impartirea flyerelor in cadrul diverselor firme sau companii, gradinite si scoli si organizarea de evenimente distractive, eventual cu premii, unde sa fie prezentate tot felul de jocuri la care sa participe parinti alaturi de copii. Toate acestea trebuie sa incurajeze socializarea copiilor, apropierea lor, sa promoveze distractia "afara din casa", jocurile cu adevarat copilaresti care sa dezvolte personalitatea copiilor.

Aceasta idee ma conduce la o alta...

Ce-ar fi daca... s-ar realiza un soft gen Windows special pentru copii?

Poate chiar ca un ajutator al campaniei mai sus descrise, lansarea unui Windows pentru copii ar putea incuraja macar parintii sa ii invete pe copiii lor lucruri utile pe calculator si nu sa ii lase sa navigheze singuri pe internet, pe diverse site-uri interzise minorilor. Cred ca ar avea un real succes si ar fi un foarte bun element de marketing. Iar daca Windows-ul este prea complicat de realizat, de ce sa nu facem un Word pentru copii? Pe la 13-14 ani nu stiam ce sunt acelea jocuri cu impuscaturi, monstrii sau soldati. In schimb, dezvoltasem o pasiune pentru Word, faceam diverse desene, texte, colorate, folosind diverse fonturi, culori, nuante, umbre, imagini... Practic asa am invatat eu sa lucrez cu Word-ul, pe care acum il cunosc si cu ochii inchisi. De ce sa nu dezvoltam acest lucru si sa le oferim copiilor ceva interactiv prin care sa poata si invata ceva ce le va fi util pe mai tarziu?

Ce-ar fi daca... am face un centru de casatorii de o zi?

Toata lumea a vazut in filme cel putin o data o astfel de scena - el si ea, dragoste la prima vedere, iubire mare, iar dupa cateva saptamani (sau zile!) se hotarasc sa faca marele pas...numai ca de fapt este unul mai mic si merg sa se casatoreasca pentru o zi. De ce nu ar exista si la noi. Poate ca asa lumea ar aprecia mai mult casatoria, ar vedea care este sentimentul de a fi casatorit, chiar fie si pentru o zi, si ar deveni mai decisi in a face marele pas. Sau doar pentru tinerii care se iubesc si care vor sa pastreze vie amintirea celuilalt... Ar fi nu doar un lucru frumos, ci si o afacere foarte buna. In schimbul unei sume nu foarte mari, sa le oferi oricaror indragostiti o experienta de neuitat. Dumneavoastra nu v-ati dori? :)

Ce-ar fi daca ....(sunt constienta ca aceasta idee este mai mult utopica...) in loc de autobuze, tramvaie si troleibuze, ar exista telecabine, pentru a usura traficul (macar!) in Bucuresti???

Ce uraste omul cel mai mult in Bucuresti? Mijloacele de transport in comun, da... Si mai ce? Si aglomeratia!!! Si mai ce? Si timpul pierdut in trafic!! Raspunsurile va sunt cunoscute? Cel putin o data, fiecare dintre noi cei care locuim in Bucuresti (indiferent daca permanent sau temporar) am avut nu tocmai cele mai frumoase ganduri pentru RATB si pentru intreaga aglomeratie a Bucurestiului. Numarul masinilor a crescut, a persoanelor care circula cu mijloacele de transport in comun de asemenea... Poate ca e timpul pentru o schimbare... De ce toate celelalte tari pot si Romania nu?? De ce la noi exista ambuteiajele acestea infernale si la altii nu?

Costurile unei asemenea investitii cu siguranta ca ar nu ar fi mari, ar fi foarte mari! Dar este o idee...si cine stie, poate ca daca cineva o face publica, altcineva va fi dispus (candva!) sa o si puna in aplicare...

--Mihaela Georgescu

No comments: